Alvheims fotoblogg: Ta gode konferansebilder - Del 2

onsdag 26. september 2012

Ta gode konferansebilder - Del 2

Salbilde Handelshøyskolen BI
Salbilde fra BI Konferansers arrangement. Handelshøyskolen BI, Nydalen
Her kommer del to om konferanse/eventfotografering. Denne delen tar opp hva du må tenke på rundt motiver og  etterbruk av bilder.

Etterbruk av bilder

Jeg opplever at mange leier inn fotograf til å dokumentere arrangementer, men ikke har en klar strategi for etterbruk av bildene. Da betaler du flere tusen kroner for å få gode bilder til skuffen. Her er noen tips til bruk og gjenbruk av bilder.

Ha en plan!

Lag en oversikt i forkant for deg selv eller fotografen hva og hvem du skal ha bilde av.
  • Hvem skal fotograferes? Husk å spørre om tillatelse til at du kan fotografere.
  • Hvorfor tar vi disse bildene?  Er det for gjenbruk eller bare hyggelig å ha?
  • Salbilder. Hvilke vinkler vil du ha? Skal bilder brukes offentlig må du passe på å ta bilder personene ikke kan gjenkjennes. Alternativt spør om lov fra de mest iøynefallende personene.
  • Miljøbilder fra pauser, lunsjservering, stand.
  • Testimonials. Kan noen av deltakerne fotograferes og brukes som en referanse til andre arrangementer?
  • Portrettbilder. Be om egne bilder av relevante personer, som foredragsholdere du tror du har nytte av senere. Gjør klar passende steder i nærområdet hvor du på forhånd har kontroll på lys og alle innstillinger.

Presse

Et av de viktigste bruksområdene er å få dem med i etteromtale av konferansen. Sørg for at du har en god dialog med journalistene på arrangementet og en eventuell kommunikasjonsavdeling på jobben.

Jeg opplever ofte at journalister, selv fra de største mediene ikke kommer med fotograf, og dermed tar middelmådige bilder med enkelt utstyr. Er du proaktiv i dialogen med disse, kan du få bildene dine på trykk. Men pass på, overhold frister. Lever gjerne så fort som mulig etter at bildet er tatt. Nettaviser som e24 skriver gjerne saken på stedet. Det er også vanlig at bildene ikke sendes til journalisten men til en fotodesk i avisen.

HUSK: Be om å bli kreditert bilde, også kalt byline. Dette betyr ikke at du får betalt for det, men at du får navnet ditt i bildeteksten som fotograf.Carl Janzen, IKEA Norge


Sosiale medier/egen hjemmeside

Legg de beste bildene på bedriftens Facebook eller egen hjemmeside, gjerne med et kort referat/nyhetssak om arrangementet.

Arkiver bildene til senere bruk

Ofte vil du ha behov for å bruke bilder av personer i senere arrangementer, eksempelvis som portrettbilder til arrangementet. Gode miljøbilder fra det som skjer rundt konferansen er også viktig. Dette kan du bruke som illustrasjonsbilder for å promotere nye arrangementer. Et tips er å ta bilder av utstillerområder. Det er et viktig innsalg for nye utstillere å se at standene er godt besøkt og i sentrum av begivenheten.Næringsminister Trond Giske


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar